Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.11.2009. ПОЛТАВА. Архієпископ Филип прийняв участь у святкуванні 95-ї річниці педагогічного університету імені В. Короленка

26 листопада у Палаці дозвілля «Листопад» відбулися урочистості з нагоди 95-річчя від дня заснування державного педагогічного університету імені В.Короленка.
Привітати викладачів, ветеранів та студентів ВУЗу з ювілеєм прибули заступник Глави Секретаріату Президента України Юрій Богуцький, голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, заступник голови обласної ради Петро Ворона, міський голова Полтави Андрій Матковський, архієпископ Полтавський і Миргородський Филип та інші. Урочистості розпочались з медіа-фільму про історію державного педагогічного університету імені В.Г.Короленка. Відкрив привітальну частини заходу архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. У своєму слові владика зазначив: «Славна історія одного із найкращих і найстаріших педагогічних вузів України сповнена визначними постатями, як викладачів, так і студентів. Представники практично всіх спеціальностей та напрямків педагогіки, визначні вчені світового рівня пишаються тим, що вони викладали і вчилися в Полтаві. Та найважливішим є те, що у цьому поважному вузі завжди приділялася велика увага питанням духовності.
Прес-служба єпархії