Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2009. КИЇВ. Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Володимир відкрив пленарне засідання Міжнародної конференції «Патріарший візит в Україну: відповідаючи на виклики часу»

19 листопада в актовому залі Києво-Печерської Лаври відбулося відкриття Міжнародної конференції «Патріарший візит в Україну: відповідаючи на виклики часу». Перед відкриттям конференції ректором Київської духовної академії та семінарії архієпископом Бориспільським Антонієм у співслужінні духовенства Київських духовних шкіл був відслужений молебень.
Відкрив пленарне засідання Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. У своєму вітальному слові Предстоятель відзначив важливість проведення подібного роду конференцій, а також важливість і самого пастирського візиту Святішого Патріарха в Україну як об’єднуючого фактору для всього українського народу. Також із вітальним словом звернувся митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел.
У ході секційних засідань, окрім доповідей, учасникам і гостям конференції були продемонстровані документальні фільми, присвячені візиту Святішого Патріарха Кирила в Україну в липні-серпні 2009 року. Також відбулася презентація ювілейного повного зібрання творів М.В. Гоголя та книги про церковно-державні відносини в Україні «У колах Левіафана».
По закінченні пленарного засідання розпочалася робота секцій за темами: «Єдність Церкви — єдність народів», «Сучасне соціальне служіння Православної Церкви», «Церковно-державні відносини в посттоталітарних країнах», «Церква та інформаційні технології».
Офіційний сайт КДАіС
Фото:Пресс-служба УПЦ