Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.11.2009. ЛЬВІВ. Архієпископ Августин висловив співчуття з приводу смерті Предстоятеля Сербської православної Церкви

15 листопада архієпископ Львівський і Галицький Августин направив лист співчуття з приводу смерті Його Святості, Святішого Патріарха Сербського Павла, Предстоятеля Сербської Православної Церкви.
«Прийміть мої глибокі і щирі співчуття з приводу смерті Предстоятеля Сербської Православної Церкви Святішого Патріарха Павла, одного з найвідоміших Першосвятителів в історії сучасного Православ’я.
Спочилий о Господі Святіший Патріарх Павло був ревним пастирем, справжнім монахом, щирим молитвеником, чудовим проповідником і прекрасним богословом. Він пройшов нелегкий життєвий шлях, завжди і у всьому подаючи собою в наш особливий час рідкісний приклад євангельської простоти, смирення, нестяжання, справжньої любові до Бога, Святої Православної Церкви і до свого народу.
За довгі роки служіння Святій Церкві Його Святість здобув величезний авторитет не тільки серед архіпастирів, пастирів і мирян Сербії, але користувався заслуженою пошаною в усьому православному світі. З милості Божої, я мав честь особисто спілкуватися зі Святішим Патріархом Павлом. Глибокий слід в моїй душі залишили Божественні літургії, на яких я співслужив Його Святості, зокрема, в Бєлграді в 2000 і 2005 роках.
Відомо, що Святіший Владика віддав багато сил і здоров’я, протягом тривалого часу відновлюючи православні святині і укріпляючи у вірі і благочесті народ Божий в Косово. Відвідавши цей край 8 разів за 10 останніх років, я чудово розумію, чому трагедія Косово – духовної, церковної і історичної серцевини Сербії – залишалася гострим серцевим болем Святішого Патріарха до самої його кончини.
Ми молилися за Святішого Патріарха Павла, коли дізналися про його тяжку хворобу. І тепер, коли він перейшов в інший світ, ми молимося за те, що упокоїлася в оселях праведних його безсмертна душа і віримо, що його предстательство перед Престолом Божим і молитвою за православний народ, за всіх нас, продовжуватиметься і після його блаженної кончини. Вічна йому пам’ять!»
Сайт єпархії