Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.11.2009. КИЇВ. Вікарій Митрополії, єпископ Васильківський Пантелеімон відправив панахиду за загиблими в дорожньо-транспортних пригодах

15 листопада, в Трапезній церкві Києво-Печерської Лаври за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира була відправлена панахида за загиблими в дорожньо-транспортних пригодах. Поминальну молитву очолив вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон, який після звершення панахиди звернувся зі словами втіхи до всіх, хто прийшов пом’янути своїх загиблих родичів, близьких та друзів.
Владика закликав якомога частіше молитися за спочилих, які передчасно пішли з життя через трагічну смерть на дорогах, тому що їм вкрай потрібна наша молитва. Також владика наголосив на необхідності бути обачним за кермом, тому що від цього залежить не лише життя водія і пасажирів транспортного засобу, але життя інших учасників дорожньо-транспортного руху.
Після панахиди всім присутнім запропонували взяти в необхідній кількості для себе і своїх знайомих іконки із зображенням Нерукотворенного образа Господа нашого Ісуса Христа з молитвою водія на звороті. На завершенні хор, який складався з студентів і аспірантів Київської національної музичної академії ім. П.І. Чайковського, виконав поминальний концертний піснеспів «Блажен яже избрал и приял еси, Господи».
orthodox.org.ua