Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.11.2009. ТЕРНОПІЛЬ. Прибічники «Київського патріархату» зробили спробу захватити Свято-Покровський храм у селі Мусорівці

Ваше Блаженство!
14 жовтня 2009р. ми зверталися до Вас з проханням, що після реєстрації Статуту новоутворенної громади УПТД КП Тернопільською ОДА, в с. Мусорівці Збаразького району назріває самовільне захоплення новозбудованного Свято-Покровського храму зі сторони новоутворенної громади УШД КП, яка немає жодних майнових прав на дану культову споруду.
До цього часу тут діяла лише одна релігійна громада УПЦ. Вірні УГЩ на свої кошти збудували цей храм і освятили його, маючи на це всю необхідну будівельну документацію.
Як і планувалось, 15 жовтня. 2009р. під керівництвом Тернопільського священника УПЦ КП Анатолія Зінкєвича до села прибула група духовенства та мирян, які вчинили спробу захоплення Свято-Покровського храму. В храм їм ввірватись не вдалось, лоскільки в храмі після богослужіння залишились наші люди для обговорення мирного вирішення даної проблематика назрівала. На протязі певного часу приймаючи на себе всі силові удари, наші люди дальше вхідних дверей захоплювачів не допустили. Серед наших віруючих є потерпілі фізично, морально, та матеріально. Міліція стояло осторонь до тих пір, поки нападники не почали бити наших людей, лише тоді стала на перешкоду в дверях прихильникам УПЦ КП і відсторонила їх.Після цього священник Зінкевич на церковному подвір’ї звернувся до людей з проповіддю, в якій закликав брати ломи, ломати церковні двері та захоплювати церкву, ображав почуття Православних віруючих, наше духовенство та прихожан.
Все це творилось на очах представників влади, які були в ролі спостерігачів. Головата працівники сільської’Ради підримували сторону захоплювачів.
Смиренно прошу Ваше Блаженство, святих молитв.
†Сергій, архієпископ Тернопільський і Кременецький