Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.11.2009. ЛУЦЬК. Проректор ВДС взяв участь у нараді ректорів духовних учбових закладів РПЦ

13 листопада у Храмі Христа Спасителя у Москві під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила відбулася нарада ректорів духовних навчальних закладів Руської Православної Церкви.
У президії наради були присутні архієпископ Верейський Євгеній, голова Учбового комітету при Священному Синоді РПЦ, ректор Московських духовних академії та семінарії, і архієпископ Бориспільський Антоній, ректор Київських духовних академії та семінарії.
У роботі засідання взяли участь ієрархи, які очолюють єпархіальні духовні школи.
На засіданні були присутні співробітники Учбового комітету, ректори і представники духовних академій, семінарій, духовних училищ і пастирських курсів РПЦ, православних університетів та інститутів: Московської, Санкт-Петербурзької, Київської, Мінської, Кишинівської духовних академій, Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія, Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету, Новосибірського Свято-Макаріївського православного богословського інституту, Царицинського православного університету імені преподобного Сергія Радонезького, Чернівецького православного богословського інституту і інших навчальних закладів.
З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцькогоі Волинського Ніфонта — ректора ВДС, участь у нараді взяв проректор ВДС з навчальної роботи протоієрей Сергій Ющик.
З доповіддю «Духовна освіта ПЦ на сучасному історичному етапі. Проблеми, завдання та перспективи» виступив Святіший Патріарх Кирил. Доповідь Предстоятеля включає історичний екскурс про стан духовної освіти в навчальних закладах РПЦ в XX столітті, а також аналіз становища, що склалося на сучасному етапі відродження та реформування духовних шкіл.
Прес-служба єпархії