Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.11.2009. ЄРУСАЛИМ. (ПАЛЕСТИНА).Продовжується паломницький візит на Святу Землю групи вінницького духовенства на чолі з архієпископом Симеоном

В рамках паломницької поїздки до Святої Землі, архієпископ Симеон з духовенством Вінницької єпархії відправив Божественні літургії у храмі місті Яффа та на Гробі Господньому.
8 листопада, в день пам’яті праведної Тавіфи, вінницький архієрей звершив літургію у храмі на честь святої, що у місті Яффа (біблійній Іоппії), де свого часу Апостол Петро воскресив цю померлу дівицю. Владика Симеон привітав з храмовим святом настоятеля яффської церкви ігумена Пімена, з яким владику пов’язує давня дружба, яка розпочалася ще за часів їх навчання у Московській духовній семінарії.
Цього ж дня після богослужіння вінницькі паломники відвідали Хеврон і Віфлеєм. А в ніч з 8 на 9 листопада архієпископ Симеон звершив Божественну літургію на Гробі Господньому. Під час нічної служби всі вінницькі паломники причастилися Святих Христових Таїн. В неділю вони побували також у Кані Галілейськійі та звершили традиційне омовіння у р. Іордані. В понеділок 9 листопада паломники побували на г. Фавор, де відбулося Преображення Господнє, а 10 листопада вони відвідають Віфанію і молитимуться біля гробниці Святого Праведного Лазаря. Перебування вінницьких паломників на Святій Землі триватиме до 12 листопада.
Прес-служба Вінницької єпархії