Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.11.2009. ЛЬВІВ. Православні віруючі звершили хресний хід, під час якої молиись про припинення епідемії грипу

4 листопада, за благословенням правлячого архієрея архієпископа Львівського і Галицького Августина, відбувся хресний хід навколо міста.
В хресному ході взяли участь духовенство і парафіяни свято-Георгіївської і свято-Троїцької парафій. Перед початком урочистого заходу віряни взяли участь у молебні, який звершив архієпископ Августин.
Очолив хресний хід настоятель Свято-Троїцької парафії протоієрей Володимир Шарабура. Протоієрей Іоан Синчук, священик Василій Марунчак з групою вірян навколо міста пронесли: Хрест із часточкою Животворящого Хреста Господнього, ікону Божої Матері «Почаївська» та ікону Божої Матері «Казанська», свято якої відзначається цього дня, ікону Галицьких святих і часточки мощей святої великомучениці Варвари та Києво-Печерських святих.
Прочани також несли ікону з часточкою мощей святителя Філарета Чернігівського, який був прославлений 25 жовтня ц.р. Він загинув під час епідемії, допомагаючи хворим. Під час хресного ходу учасники робили належні зупинки і молилися про припинення епідемії грипу.
У Львівській області ситуація із захворюваністю на грип є однією із найбільш важких у країні. В неділю в усіх церквах Львівської єпархії, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, було звершено чин «Молебного пения во время губительного поветрия и смертоносныя заразы», який відправляється в Православній Церкві під час розповсюдження небезпечних хвороб.
Прес-служба Львівської єпархії