Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.11.2009. ЛУЦЬК. В день ювілею школи священик подарував для шкільної бібліотеки комплект книг

Нещодавно у місті Ківерці Волинської області відбулося свято, з нагоди ювілею відкриття школи №2.
На 65-річчя відкриття школи прибуло багато випускників, в тому числі, і перших років навчання.
Також на свято був запрошений клірик Свято-Миколаївського храму м. Ківерці священик Андрій Яковлюк. Отець Андрій побажав усім присутнім здоров’я та Божого благословення. В день ювілею священик подарував для шкільної бібліотеки комплект книг «Закон Божий». Отець Андрій постійно духовно опікує даний навчальний заклад.
У місті 4 школи і ще одна експериментальна, а в 1944 році, у майбутньому районному центрі існувала лише одна школа(№1 — україномовна). Після визволення Ківерець від фашистських загарбників не вистачало місця для навчання дорослих і дітей. Слід зауважити, що багато нових жителів селища були російськомовними. Внаслідок цього, було засновано школу №2, де навчання проводилось на російській мові аж до 1993 року.
З ювілеєм звучали слова привітань від людей, котрі мають багато спільного із цим навчальним закладом, який на початку третього тисячоліття отримав статус гімназії. Це привітання від отамана Волинського козацтва Петра Олешка, колег по роботі із шкіл міста, випускників своєї alma mater, дітей, котрі і на даний час навчаються у гімназії та директора Шевчук Д.І.
Також цього дня відбулися святкові музичні та танцювальні виступи.