Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2009. ВІННИЦЯ. Владика Симеон у телевізійному ефірі розповів про традиції свята Преображення Господнього і правила Успенського посту

19 та 20 серпня у ефірі обласної державної телерадіокомпанії архієпископ Симеон відповідав на запитання ведучої щодо традицій святкування Преображення Господнього. Владика наголосив, що головним змістом цього свята є заклик до преображення людських душ, сумлінної праці на духовній ниві серця, до добрих справ і християнської любові. «Освячення ж плодів, яке ми перетворили на своєрідний культ, — зазначив архієрей, — є лише доброю традицією, котра вчить нас бути вдячними Богу за Його дари, як духовні, так і природні, які ми використовуємо в їжу».
Владика Симеон розповів про інші свята, якими такий багатий місяць серпень та про правила Успенського посту. Розмова велася також про місіонерські ініціативи Вінницької єпархії та про враження владики і вінничан від приїзду в Україну Святішого Патріарха Кирила.
Цього ж святкового дня у прямому ефірі Вінницького обласного радіо секретар єпархії протодиякон Владислав Демченко відповідав на запитання ведучої та вінничан щодо святкування дня Преображення Господнього.
Прес-служба Вінницької єпархії