Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.08.2009.МОСКВА. Патріарх Кирил висловив вдячність Президентові Віктору Ющенку за сприяння під час його візиту до України

Патріарх Московський і Всея Руси Кирил направив Главі Української держави Вікторові Ющенку листа, в якому висловлює вдячність за сприяння, надане під час його пастирського візиту до України.
«Вдячний Вам за приділену мені увагу під час мого відвідання України і за сприяння у його здійсненні», — йдеться у листі.
Патріарх Кирил згадує про спільне з Президентом Віктором Ющенком відвідання Меморіалу загиблим у Великій Вітчизняній війні та Меморіалу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. «Я переконаний, що правдиве розуміння трагедій минулого допоможе уникнути їх у майбутньому», — йдеться у листі.
За підсумками візиту до України Патріарх Московський і Всея Руси Кирил із задоволенням відзначає, що «незважаючи на всі труднощі, Україна успішно утверджує свою державність. Інакше і бути не може — адже українці мають прекрасні якості — духовність, щирість, дбайливість, працелюбність».
У листі до Президента України Патріарх Московський висловлює сподівання, що Україна приділятиме особливу увагу розвиткові відносин з тими країнами, з якими пов’язана спільністю культури, віри та історії.
«Боже благословення народові прекрасної України, її правлінню і воїнству та усім нам», – сказано у листі.

http://www.president.gov.ua/news/14674.html