Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.07.2009. КИЇВ. Голова Синодального військового відділу привітав моряків із Днем флоту України

5 липня цього року в Україні вперше святкується День флоту України, який об’єднує в собі святкування не лише Дня Військово-Морських сил України, тобто військових моряків, але і моряків цивільного флоту, а також моряків річкового флоту.
У зв’язку з цим голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин надіслав командувачу Військово–Морських сил Збройних сил України адміралу Тенюху І. Й. вітальну адресу.
У ній, зокрема, міститься вітання українським військовим морякам і ветеранам флоту з їх професійним днем:

«Шановний Ігорю Йосиповичу!
Щиросердечно вітаю Вас та особовий склад із Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Духовно опікуючись військовими моряками, Свята Церква закликає їх до подвигу самозречення заради миру і спокою нашої Батьківщини. Особистий приклад жертовного служіння завжди зміцнює у моряків віру, відданість і мужність при виконанні своїх обов’язків. Православна Церква з материнською любов’ю підносить свої молитви до Бога про те, щоб Він дарував військовим морякам мужність і натхнення у відповідальному служінні народу України.
Бажаю духовного і тілесного здоров’я насамперед Вам, всьому офіцерському корпусу, мічманам і прапорщикам, старшинам і матросам, робітникам та службовцям, ветеранам, а також вашим рідним і близьким. Християнського вам терпіння, милосердя, любові і добра. З’єднаємо зусилля наші в славу Бога і нашої Батьківщини. Милість Божа нехай перебуває з усіма вами.

З повагою,

Голова Синодального відділу
Української Православної Церкви
по взаємодії зі Збройними Силами
та іншими військовими формуваннями України
архієпископ Львівський і Галицький Августин»

Синодальний військовий відділ УПЦ