Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.06.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ звершив Божественну літургію у храмі на честь Усіх святих

У першу неділю після дня Святої Трійці, Православна Церква відзначає день Усіх святих Цього дня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив Божественну літургію у дерев’яному храмі на честь Усіх святих, що в парку будівництва Свято-Воскресенського кафедрального собору (Залізничне шосе, 3).
Його Блаженству співслужили архієпископи: Львівський та Галицький Августин, Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ та настоятель Всесвятського храму єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.
Після Літургії Первосвятитель очолив хресний хід довкола церкви, після чого привітав настоятеля храму єпископа Олександр та усіх богомольців із престольним святом.
«Вітаю усіх вас із престольним святом цього храму. Думаю, що всі святі, і ми про це молимося, допоможуть нам на цьому місці збудувати кафедральний собор, якого у нас немає. Нехай усі святі своїми молитвами у престола Божого будуть нашими молитвениками, покровителями та помічниками», — сказав Митрополит Володимир.
У свою чергу владика Олександр привітав Митрополита Володимира з днем пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира і усіх прихожан з іменинами.
«Нехай Господь, Ваше Блаженство, допомагає Вам за молитвами всіх святих, яких невідомо скільки є, і нехай Господь укріпить Вас на стільки ж років, скільки теж невідомо, але якомога на більше», — сказав єпископ секретар Предстоятеля УПЦ.
Також Архіпастир відзначив церковними грамотами тих, хто багато потрудився під час перебування чесних мощей святителя Спиридона Триміфунтського у храмі в ім’я Всіх святих. Зокрема, більшу частину нагороджених склали сестри милосердя Свято-Михайлівського храму столиці.

orthodox.org.ua