Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.06.2009. КИЇВ. Протоієрей Віталій Косовський відвідав дитячу школу-інтернат у хуторі Корчунок Хмельницької області

8 червня, в день Святого Духа, Секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, Благочинний храмів міста Києва, у супроводі архімандрита Феодосія (Снігірьова), Керівника Сектору духовно-просвітницьких проектів УПЦ, та архімандрита Іони (Радзівіла), Благочинного Західного округу міста Києва, відвідали дитячу школу-інтернат у хуторі Корчунок Хмельницької області (1 червня у резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви цей дитячий будинок отримав від Блаженнішого Митрополита Володимира 100 000 гривень благодійної матеріальної допомоги).
В ході візиту адміністрація закладу провела гостям із міста Києва екскурсію по корпусам та будівлям інтернату, розповіла про проблеми та потреби інтернату, які потрібно вирішувати в першу чергу (школа інтернат нараховує зараз біля 100 вихованців). Було заздалегідь погоджено місце будівництва на території закладу типового храму, на зведення якого вже отримано благословення Предстоятеля УПЦ. Храм буде розташований таким чином, що його зможуть відвідувати вихованці школи-інтернату, а також жителі навколишніх сіл.
Протоієрей Віталій Косовський привітав усіх присутніх зі Святом Пресвятої Трійці, розповівши про це велике двунадасяте свято та його важливість у житті кожного християнина. Насамкінець отець Віталій Косовський вручив усім дітям школи-інтернату солодкі подарунки.