Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.06.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ освятив храм на честь Пресвятої Трійці у селі Великий Карашин

Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин освячення храму на честь Пресвятої Трійці у селі Великий Карашин (Макарівський район Київської області).
Його Блаженству співслужили: секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, благочинний Макарівського округу архімандрит Кирил (Білан), духовенство району.
Після освячення Архіпастир звершив у новозбудованому храмі Божественну літургію.
За богослужінням (на малому вході) Митрополит Володимир возвів настоятеля Свято-Троїцького храму священника Володимира Крикуна у сан протоієрея.
По завершенні богослужіння Первосвятитель подарував церковній громаді образ святителя Спиридона Триміфунтського, благодійників нагородив церковними грамотами та звернувся до присутніх із словами настанови.
«Нехай Господь допоможе до кінця своїх днів бути завжди в Церкві і з Церквою, а це значить бути із Богом, із Божою Матір’ю, зі святими угодниками, ангелами та архангелами, які складають небесну Церкву, що невід’ємна від Церкви Земної. Нехай Господь зберігає вас за молитвами Святої Церкви, нехай наставляє на всяку правду, на всяке добро, на злагоду і на порозуміння», – сказав Первосвятитель.

orthodox.org.ua