Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.06.2009. КИЇВ. Блаженіший Володимир зустрівся із організаторами та учасниками фестивалю «Кінолітопис – 2009»

Предстоятель Української Православної Церкви у своїй митрополичій резиденції у Києво-Печерській Лаврі (корпус № 70) зустрівся із організаторами та учасниками київського міжнародного фестивалю документального кіно «Кінолітопис», що триватиме у столиці України з 1 по 6 червня.
Вітаючи гостей у стінах Лаври, Архіпастир сказав:
«Кіно – це і освіта, і історія, і натхнення. Важливо передати глядачам ці почуття, оскільки в наш час кінематографу довіряють більше, ніж раніше. Я бажаю вам від усієї душі успіхів у вашому зібранні, нехай Господь вам домомагає у справах та починаннях».
У заході також взяли участь секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та голова Синодального відділу «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик).
Також Митрополит Володимир нагородив учасників фестивалю орденами «1020-ліття Хрещення Київської Русі». Зокрема нагород були удостоєні: генеральний директор фестивалю Лариса Єфименко, актор і режисер Леонід Нечаєв, режисер Сергій Мирошниченко.
Наостанок Первосвятитель благословив гостей іконочками святителя Спиридона Триміфунтського та подарував dvd-диски «Сказання про Хрещення Русі».

orthodox.org.ua