Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.05.2009. ЛУЦЬК. В місті відслужено панахиду за вождів і воїнів на полі бою полеглих

9 травня у День перемоги митрополит Луцький і Волинський Ніфонт очолив панахиду з нагоди Дня перемоги над фашистськими загарбниками. Владиці співслужили священики міста Луцька, співав хор вихованців Волинської Духовної Семінарії. Спеціально для покладання на Меморіалі слави був виготовлений хрест із зелені та живих квітів.
Після пасхальної літії владика прочитав поему-реквієм «Вічная пам‘ять», сильні слова якої сколихнули душі присутніх, багато людей слухали її зі сльозами на очах. Владика звернувся зі словами привітання до присутніх ветеранів, засвідчивши, що діла і подвиги їх будуть жити у соборній пам’яті Православної Церкви, так як буде звершуватись молитва за полеглих на полі битви.
Також зі словом привітання до присутніх звернувся почесний ректор Волинської Духовної Семінарії ветеран війни протоієрей Петро Влодек. Отець Петро закликав владу пам’ятати про ветеранів не лише на 9 травня, але відгукуватись на їх потреби щодня. Найкращою ж пам’яттю спочилих завжди залишиться молитва за них.
Прес-служба Волинської єпархії