Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.04.2009. ЛУЦЬК. У селищі Духче Рожищенського благочиння митрополит Ніфонт звершив чин освячення нових дзвонів

Нещодавно керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт на запрошення настоятеля Свято-Успенського храму села Духче Рожищенського благочиння священика Георгія Хижуна звершив чин освячення нових дзвонів. Чин освячення був здійснений перед храмом, де митрополиту співслужили священики благочиння.
Владика Ніфонт першим подзвонив у нові дзвони, а в своєму слові зауважив: «Дзвони – це не лише прикраса кожного храму, і музичний інструмент, який закликає православних до молитви, але й, як показують наукові дослідження, генератор звуків, які згубно впливають на шкідливі мікроорганізми, і відлякують дрібних тварин. Це ще здавна помічали люди і завжди використовували дзвін в час лиха, у дзвін дзвонили під час епідемій; при нападі на поля мишей, достатньо було день-два подзвонити у дзвони і гризуни вибирались в інше місце.»
Настоятель храму, подякував Його Високопреосвященству за візит і молитовну підтримку, і побажав архіпастирю здоров’я, сил і натхнення в подальшому нелегкому служінні.
Кожному, хто прийшов на свято владика подарував іконки привезені з Єрусалиму, а діти та усі бажаючі наввипередки вправлялися у дзвонарному мистецтві.
Пресс-служба єпархії