Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.04.2009. КИЇВ. Верховна Рада України розгляне низку проектів у сфері захисту суспільної моралі та забезпечення діяльності релігійних організацій

На цьому пленарному тижні, з 13 по 17 квітня 2009 року, Верховна Рада України розгляне кілька законодавчих ініціатив з питань захисту суспільної моралі, забезпечення права на свободу віросповідання та поліпшення умов діяльності релігійних організацій. Про це РІСУ повідомили в Інституті релігійної свободи. 13 квітня Комітет з питань науки і освіти проведе спільне засідання за участю Консультативної ради з питань інформації при Верховній Раді України, предметом якого серед інших стане питання про сучасну громадську ініціативу із забезпечення інформаційних прав і свобод людини і громадянина та захист суспільної моралі. Зокрема, до уваги парламентарів буде представлений Меморандум про співробітництво з питань безпеки в українському сегменті Інтернет.
У середу, 15 квітня, члени Комітету науки і освіти у ході засідання розглянуть законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів» (реєстр. № 2729, автори – народні депутати В.Стретович, О.Боднар, В.Малишев та В.Марущенко). Раніше розгляд зазначеного питання кілька разів переносився з різних причин, що робило неможливим подальше обговорення законопроекту у сесійній залі Верховної Ради, оскільки Комітет визначено головним відносно опрацювання даного проекту.
Того ж дня, парламентський Комітет з питань культури і духовності розгляне проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері». Проектом за реєстр. № 3554 (автори – народні депутати В.Даниленко, В.Дем‘янчук) слухання пропонується провести у липні 2009 року.
Також на цьому засіданні Комітет розгляне проект Концепції розвитку Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та принципів співіснування з релігійними організаціями в його межах.

www.irs.in.ua