Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.04.2009. КИЇВ. Микола Томенко попросив МОЗ та МВС вивчити ситуацію з непоодинокими випадками застосування деякими релігійними організаціями зоборонених засобів впливу на аудиторію

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко занепокоєний діяльністю релігійних організацій, які застосовують психологічні засоби впливу на свідомість людей. Під час свого виступу у Верховній Раді 1 квітня Микола Томенко наголосив, що останнім часом набувають масового характеру заходи, які проводяться під егідою різноманітних релігійних організацій, де всупереч чинному законодавству застосовуються засоби психологічного та психотерапевтичного впливів (зокрема, гіпноз та навіювання) на свідомість великої кількості людей.
Як повідомив УНІАН, Микола Томенко зазначив, що такі дії мають протиправний характер, незважаючи на заборону закону, здійснюється їх телевізійна трансляція. Так, 9 березня 2009 ролку, за словами Томенка, на муніципальному телевізійному каналі «Київ» транслювалася передача до 15-річчя церкви Сандея Аделаджі «Посольство благословенного царства Божого для всіх народів», яка мала ознаки психологічного впливу на свідомість громадян, особливо дітей та підлітків. Подібна практика поширюється по всій Україні, зауважив у своєму виступі нардеп. Він також навів приклад, що 30 березня 2009 року газета «Комсомольская правда в Украине» опублікувала матеріал «В Донецке изгоняли дьявола и предлагали вступить в антикризисные отношения с Богом», де висвітлюються факти незаконного психологічного впливу на масову аудиторію, вчинені представниками Протестантської церкви України під керівництвом Сергія Яковлєва.
«Переконаний, такі заходи мають велику загрозу для психічного здоров’я громадян України, особливо в період складної економічної ситуації, та повинні жорстко контролюватися відповідними державними органами», — наголосив віце-спікер ВР.
Микола Томенко спрямував депутатський запит до Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ з проханням вивчити ситуацію з випадками психологічного і психотерапевтичного впливів на масову аудиторію та вжити заходів до попередження їх проведення, а особливо трансляції у ЗМІ.
Заступник голови ВР також спрямував листи Надзвичайному і Повноважному Послу Сполучених Штатів Америки в Україні Вільяму Тейлору та Надзвичайному і Повноважному Послу Держави Ізраїль в Україні Зіні Калай-Клайтман з проханням підтвердити чи спростувати озвучену Сандеєм Аделаджею інформацію про факт консультування ним керівництва їхніх держав, оскільки на офіційному сайті релігійної організації «Церква Посольства благословенного царства Божого для всіх народів» була розміщена така інформація: «Серед тих, кого консультує Сандей, — глави урядів Європи, США, Ізраїлю, Індонезії, Австралії та Нігерії».

health.unian.net