Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.02.2009. КИЇВ. Предстоятелі Помісних Православних Церков привітали Блаженнішого Митрополита Володимира з Різдвом Христовим

Зокрема, Святіший Патріарх Константинопольский Варфоломій побажав Предстоятелю Української Православної Церкви, щоб «народжений Господь укріпив Вас в неослабному здоров’ї, живій вірі, ревності по Богу, в спасительному сповіданні та плідному терпінні на славу всесвятого імені Його та на благо Вашої пастви, для прославлення та збудування Його Тіла – Єдиної, Святої, Соборної і Апостольської Православної Церкви».
Блаженніший Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II в своєму вітанні відзначив, що «любов, яку дарує народження Боголюдини, живе в наших серцях і ми разом йдемо шляхом євангелізації народів та любові до ближнього. Ці святі дні ведуть нас до тисяч наших африканських братів і ще раз підтверджують нам, що щастя приходить через любов до нашого ближнього. Тому з допомогою Божою ми продовжуємо трудитись над зменшенням болю та нещасть, від яких страждають тисячі маленьких дітей».
Свої різдвяні вітання Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру направили також Блаженніший Патріарх Ієрусалимський і всієї Палестини Феофіл III, Блаженніший Патріарх Румунський Даніїл, Блаженніший Архієпископ Нової Юстиніани та всього Кіпру Хризостом II, Блаженніший Архієпископ Тиранський і всієї Албанії Анастасій, а також архієпископ Сінайський, Фаранський і Раїфський Даміан.