Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.01.2009. КИЇВ. Представник Української Православної Церкви взяв участь у засіданні Громадської ради при Міністерстві освіти і науки

Відбулося організаційне засідання Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира участь в засіданні Громадської ради взяв професор, протоієрей Віктор Бедь, ректор Ужгородської Української Богословської Академії імені святих Кирила і Мефодія як її повноважний представник від Української Православної Церкви.
Відкрив засідання заступник Міністра освіти і науки України Полянський П.Б. Відтак виступили представники Церков та релігійних організацій.
У своєму вступному слові протоієрей Віктор Бедь передав учасникам зібрання вітання від Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України та зазначив, що Предстоятель Української Православної Церкви високо оцінює ініціативу Міністра освіти і науки України Вакарчука І.О. щодо створення Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями і покладає архіпастирську надію на її плідну роботу в ім’я духовного виховання молоді та підтримки міжконфесійного миру в Україні.
При вирішенні організаційних питань за ініціативою МОН України головою новоствореної Ради обрано Володимира Марущенко, народного депутата України, а заступником Юрія Решетнікова (Українська асоціація релігійної свободи).
Щодо секретаря поважного зібрання, то за пропозицією протоієрея Віктора Бедь ця посада буде заміщатися почергово представниками всіх Церков, що увійшли до складу Ради.
Чергове засідання Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями відбудеться в лютому 2009 року.

Прес-служба Ужгородської Української Богословської Академії