Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.12.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав дітей в дитячих будинках і лікарнях міста з Днем святого Миколая

18 грудня, напередодні дня пам’яті святителя і Чудотворця Миколая, Предстоятель Української Православної Церкви завітав до дитячих будинків і медичних закладів столиці. Його супроводжували намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел та секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.
Спочатку делегація відвідала Київський обласний спеціалізований будинок дитини «Малятко», що знаходиться у місті Боярка, де на сьогоднішній день мешкає вісімдесят п’ять дітей.
Блаженніший Митрополит Володимир привітав присутніх із зимовими святами та, зокрема, зі святом святителя Миколая та благословив діточок і вихователів.
Після цього Блаженніший Владика відвідав Києво-Святошинський районний дитячий будинок змішаного типу «Родина», де його зустрічали в домовому Свято-Введенському храмі, що облаштований в одній із кімнат закладу.
Наостанок, Архіпастир завітав до Дитячого центру лейкемії (Охматдит), де привітав діточок, що лікуються та медичних працівників із святами, побажавши хворим скорішого одужання, а лікарям – Божої допомоги в їхній благій справі.
Усі діти отримали із рук Архіпастиря м’які іграшки та солодощі, а у благословення — іконочки.
Слід зазначити, що іграшки, які цього дня дарувалися діткам, були зібрані напередодні, під час благодійної акції «Подаруй дитині свято», яка відбулася у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври. Загалом було зібрано близько 500-та іграшок. Іграшки, що залишилися, будуть передані до Синодального відділу «Місія соціальної допомоги дітям», співробітники якого подарують їх мешканцям інших дитячих будинків.
Максим Сидоренко