Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.11.2008. КИЇВ. Президент України подякував Предстоятелю УПЦ за Синодальне звернення з нагоди 75-х роковин Голодомору 1932-33 років

У листі до Предстоятеля Української Православної Церкви Президент України подякував Блаженнішомй Митрополиту Київському і всієї України Володимиру за Синодальне звернення Української Православної Церкви з нагоди 75-х роковин трагедії Голодомору. «Злочин, учинений проти нашої нації безбожним сталінським режимом, був ґеноцидом, метою якого було «знищити саму душу народу, привести її до повного духовного рабства»», – наголосив Віктор Ющенко.
Президент України зазначив, що «Голодомор став однією з найбільших гуманітарних катастроф в історії людства, підготовці якої сприяла й запроваджена комуністами політика войовничого атеїзму».
Вшанування жертв Голодомору Глава держави назвав свідченням того, що «сьогодні Україна відроджується у вірі Христовій, відновлює свою історичну пам’ять і національну гідність».
Віктор Ющенко звернувся до Предстоятеля УПЦ з проханням «вознести молитви за душі невинно убієнних».
«Нехай Ваша мудрість та самовіддане служіння українському народові і надалі сприяють зміцненню його духовності й утвердженню високих християнських цінностей», – закінчує свій лист Віктор Ющенко.

orthodox.org.ua