Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.10.2008. ПОЛТАВА. Відбулись обласні педагогічні читання з проблеми: «Християнські цінності та сучасна освіта»

В четвер, 23 жовтня, на базі Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського відбулися обласні педагогічні читання «Християнські цінності та сучасна освіта». В них взяли участь методисти районних (міських) методичних кабінетів, керівники районних (міських) методичних об’єднань провідних вчителів початкових класів, що впроваджують курс «Християнська етика в українській культурі». Мета читань була сформульована так: забезпечити умови для духовного розвитку школярів на традиціях української культури та християнських цінностей; поглибити та систематизувати знання про шляхи впровадження факультативних курсів «Християнська етика в українській культурі» (1-4 класи) та «Основи православної культури» (і-4 клас) у навчально-виховний процес загальноосвітньої школи; підвищити педагогічну майстерність педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів; популяризувати педагогічні здобутки у виконанні основних завдань, покладених на загальноосвітні навчальні заклади Указом Президента України від 17.04.2002 року № 347/2002, Положенням про порядок здійснення інноваційної освітньої діяльності (Наказ Міністерства освіти і науки України від 26.12.2000 №522), Рішенням Колегії Міністерства освіти і науки України від 29 червня 2006 року про схвалення «Концептуальних засад вивчення в загальноосвітніх навчальних закладах предметів духовно-морального спрямування («Етика», «Основи християнської етики», «Основи релігійної етики»).
На засіданні зокрема з доповідями виступили співавтор навчально-методичних комплексів з курсу «Християнська етика в українській культурі» для 1-2 та 4 класів ігумен Лонгін (Чернуха): Педагогічний експеримент курсу «Християнська етика в українській культурі»: здобутки та перспективи; завідувач кафедри образотворчого мистецтва Київського міського педагогічного університету імені Б.Д. Грінченка, к.п.н., доцент, співавтор навчально-методичних комплексів з курсу «Християнська етика в українській культурі» для 1-2 та 4 класів Бєлкіна Елла Вікторівна: «Християнська етика в українській культурі» як засіб морально-духовного виховання молодших школярів; методист ПОІППО, укладач регіональної програми «Основи православні культури» (1-4 класи) та методичних посібників з християнської етики Каліберда Гатиш Антонівна: Організаційна модель управління методичною роботою з курсу «Християнська етика в українській культурі» щодо підвищення педагогічної майстерності вчителя. Мультимедіа-презентація та багато інших.
За благословенням Голови Місіонерського відділу при Священному Синоді Української Православної Церкви архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа у Читаннях взяли участь клірики Полтавської єпархії священики Андрій Симон, Василій Фазан та Олег Коваленко.

Прес-служба Полтавської єпархії