Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.06.2008. УЖГОРОД. Філософські факультети Богословської академії та Національного університету ім. Тараса Шевченка домовились про співпрацю

У день Вознесіння Господа нашого Іісуса Христа, після Божественної Літургії, у Актовому залі Ужгородської Української Богословської Академії імені святих рівноапостольних Кирила і Мефодія відбулася зустріч професорсько-викладацького складу, студентів Академії з доктором філософських наук, професором, завідувачем кафедри історії філософії філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимиром Ярошевецем.
Поважного гостя представив ректор Академії, професор, доктор філософії, кандидат юридичних наук, протоієрей Віктор Бедь. Отець Віктор розповів про наукові досягнення та методичні розробки викладання філософських дисциплін у Академії, наголосивши на перспективах плідної співпраці між національним університетом та богословською академією.
У своєму виступі професор Ярошевець передав вітання та поздоровлення отцю Ректору зі святом Вознесіння Христова від академіка НАН України, доктора філософських наук, ректора університету Леоніда Губерського та доктора філософських наук, професора, декана філософського факультету Київського національного університету Анатолія Конверського проаналізував сучасний стан філософсько-релігієзнавчої науки в Україні, предмет та шляхи розвитку богословської науки як спеціалізації у державних закладах вищої освіти, представив увазі зібрання наукові праці та монографії з історії філософії, що були видані університетом за останні роки, відповів на питання присутніх.
Прес-служба Ужгородської Української Богословської Академії