Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.02.2008. КИЇВ. В педагогічному музеї відбудеться виставка «Педагогіка духовності: православні традиції і сучасна освіта»

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира на базі Педагогічного музею України АПН України (м. Київ) 15 лютого 2008 року розпочинає свою роботу Всеукраїнська виставка «Педагогіка духовності: православні традиції і сучасна освіта», яка присвячена 250-літтю прославлення у чині святих святителя Димитрія (Туптала), митрополита Ростовського. Виставка буде тривати декілька місяців. Мета і завдання виставки – систематизувати, узагальнити та пропагувати досвід освітніх закладів України у формуванні всебічно розвиненої, духовно і морально зрілої особистості. Відтворити історичний шлях становлення вітчизняної освіти і духовного виховання. Показати нерозривний зв’язок сучасної освіти з педагогічним спадком Православ’я, як традиційної основи духовно-етичного виховання в Україні.
В експозиціях виставки будуть представлені унікальні старовинні навчальні підручники, посібники, учнівське приладдя ХІI-ХХ ст., педагогічно-релігійна література, науково-методичні розробки, фундаментальні та прикладні дослідження тощо.
У рамках виставки заплановано проведення науково-методичної конференції «Педагогіка духовності: православні традиції і сучасна освіта», науково-практичних семінарів, педагогічних читань, пізнавально-наукових екскурсій тощо (впродовж терміну функціонування виставки).
Офіційне відкриття виставки: 15 лютого 2008 року (о 14:00)
Місце відкриття і проведення : Педагогічний музей України (01030, м. Київ, вул. Володимирська, 57 — в приміщенні Київського міського Будинку вчителя, станція метро „Театральна», «Золоті Ворота»).
Оргкомітет: 234-36-66; факс: 234-36-53 — Педагогічний музей; 255-12-34,факс;280-48-59 — Синодальний відділ релігійної освіти, катехізації та місіонерства Української Православної Церкви.

Прес-служба Полтавської єпархії