Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.01.2008. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Владика Пантелеімон отримав відзнаку за відродження та розвиток громадської організації «Козацтво Запорозьке»

28 січня, єпископом Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон зустрівся з керівником Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке» Верховний Отаман України та Діаспори, Гетьманом Козацтва Запорізького, Маршалом Дмитром Сагайдаком. Після взаємних привітань маршал козацтва Сагайдак та єпископ Пантелеймон обговорили положення про легалізацію (реєстрацію) місцевих осередків Міжнародної Громадської організації «Козацтво Запорозьке». Положення розроблено для визначення порядку та надання юридичної допомоги в створенні і легалізації нових та реорганізації створених місцевих осередків. Положення здійснюється на підставі чинного Закону України «Про об’єднання громадян», та Статут МГО КЗ зареєстрований в Міністерстві юстиції України.
Верховний Отаман відмітив участь єпископа Пантелеймона у відродженні і розвитку Козацтва Запорозького в Україні та вручив владиш орден «Покрова» ІІІ ступеня.
Керуючий єпархією подякував Верховного Отамана України за високу відзнаку відродження та розвитку організації і зазначив, що нагорода буде стимулом для подальшої та плідної співпраці Церкви та Громадських Організацій