Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.01.2008. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Керуючий єпархією зустрівся із обласним керівництвом Управління Державного Департаменту України із Питань виконання покарань

28 січня, відбулася зустріч керуючого єпархією, єпископом Івано-франківським і Коломийським Пантелеімоном із першим заступником начальника Управління Державного Департаменту України із Питань виконання покарань в області підполковником Бураком Василем та начальником сектору соціально-вихові-юї та психологічної роботи Управління ДЦУПВП в області підполковником Костенком Ігорем.
В ході зустрічі обговорені питання по відвідуванню кліриками єпархії, чотирьох установ розташованих на території області.
Керівництво Департаменту відмітило активну співпрацю священників, що працюють із установами виховного та виправного напрямку світогляду осіб, які ув’язнені, або засуджені і тримаються в умовах позбавлення волі.
Працівники Департаменту наголосили, щоб священики посили увагу на просвітницьку роботу з засудженими. Владика Пантелеімон намітив дати благословення священикам виступати перед засудженими з недільними проповідями, лекціями по виховній та роз’яснювальній роботі по запобіганню злочинів. Особливу увагу потребує молодь, серед якої збільшилося злочинів.
На завершення зустрічі, керуючий єпархією, владика Пантелеімон та керівництво Управління Державного Департаменту України з Питань виконання покарань з області підписали угоду, про співпрацю та надання відповідних умов для проведення священнослужителями єпархії богослужінь та виховної роботи. Завершилась зустріч взаємними сподіваннями шодо виконання умов передбаченими підписаною угодою.
Прессдужба єпархії.