Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.12.2007. ТУЛЬЧИН. В будинку культури відбувся авторський концерт хористки архієрейського хору

За благословенням архієпископа Тульчинського і Брацлавського Іонафана у районному будинку культури відбувся авторський концерт хористки архієрейського хору Інни Коваль-Рябої. Протягом двох годин на сцені звучали пісні – українські народні, настояні на рідній мові, сучасні, естрадні, духовні, вітчизняні та зарубіжні. Доля подарувала їй яскраву зовнішність, сяючий погляд очей, надзвичайну енергію до життя, відвертість, прекрасний голос і природній артистизм, прагнення створювати прекрасне і дарувати його іншим.
Сольні виступи чергувались з дуетним співом та співом у супроводі хорових та інструментальних колективів району.
Особливу частину концерту зайняла духовна тематика. Молода співачка та педагог є дружиною клірика Кафедрального Свято-Різдва-Христова собору ієрея Ростислава Рябого. В свій час вони разом навчались в училищі культури. Потім Ростислав прийняв священний сан і став керівником Архієрейського хору, де сьогодні співає і матушка Інна.
Цей хор є джерелом духовної наснаги і талановитий популяризатор камерного співу в м. Тульчині. В його репертуарі твори композиторів Дмитра Бортнянського, Максима Березовського, Артема Веделя, Миколи Леонтовича і ін. На концерті прозвучали пісні у виконанні сімейного дуету: ієрея Ростислава і матушки Інни.
Інформаційний відділ Тульчинської єпархії