Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.10.2007. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Керуючий єпархією привітав освітян Хмельниччини з їхнім професійним святом – Днем Учителя

У вітальному слові, Високопреосвященнійшого Антонія, митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського, було зазначено:
„Шановні освітяни Хмельниччини!
З почуттям духовної радості, та сердечної вдячності вітаю Вас з професійним святом – Днем учителя!
Коли настає осіння пора й починається навчальний рік, а жовте листя нагадує про те, що літо вже скінчилося, радіє серце, коли щодня бачиш школярів та студентів, які поспішають на навчання у школи та вузи – усі заклопотані, зосереджені, адже вимогливий вчитель на кожного з них очікує в аудиторії, щоб поділитися знаннями, мудрістю, життєвим досвідом…
Робота Ваша потрібна, труд Ваш благородний, часто дуже важкий, а нерідко й невдячний, адже давати знання – це сіяти зерно, а чи проросте воно – питання часу…
Пам’ятайте, на Вас покладається велика відповідальність, адже навчаючи наукам, насамперед, потрібно навчати молодь законам добра й милосердя, а просто сказати – людяності, бо неможливий прогрес ні в якій галузі діяльності людини – ні у політиці, ні в економіці, ні в виробництві, ні, тим більш, у людських взаєминах, якщо немає гармонії у душі людини.
Тож, нехай Господь благословить кожного з Вас!
Бажаю усім, хто трудиться на освітянській ниві, віднайти мир та спокій у власних душах, збагачуйтесь благами не лише матеріальними, але й духовними. Пам’ятайте: лише коли у кожній душі, у власній родині є мир та гармонія, лише тоді Ви зможете бути гарними наставниками для усіх тих, кого навчаєте і з ким спілкуєтеся у буденному житті.
Усі ми об’єднанні в одну сім’ю, ім’я якої — християнська родина. Одна у нас і Батьківщина, тож, любіть Святу Церкву, адже вона є Матір’ю для кожного з нас, любіть нашу Українську землю, яка викормила та зростила Вас, будьте Її гідними доньками і синами!
Нехай кожний день Вашого життя буде особливим та неповторним, а кожна прожита мить, уходячи у вічність, нехай буде осяяною світлом щастя і радості!
Молюсь, щоб Всемилостивий Господь допомагав Вам нести нелегкий хрест освітянської праці на радість і користь людям!”