Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.10.2007.КИЇВ. Проблему повернення церковного майна релігійним організаціям розглядатиме спеціальна робоча комісія при Міністерстві юстицій України

Робочу групу для розробки законопроекту «Про повернення релігійним організаціям колишніх культових споруд та іншого церковного майна» утворили 24 вересня. Вона функціонуватиме при Міністерстві юстицій України. За словами Міністра юстицій Олександра Лавриновича, склад робочої групи затверджено спільним наказом Мін’юсту та Державного комітету у справах національностей та релігій.
Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, очолять роботу над законопроектом заступник Міністра юстиції Леонід Єфименко та заступник Держкомнацрелігій Микола Новиченко. Окрім того, до складу робочої групи включили фахівців Мін’юсту, Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, Держкомнацрелігій, Державної служби з питань національної культурної спадщини, Мінбуду, Держкомархіву, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Державного агентства земельних ресурсів та Мінекономіки.
Після розробки законопроекту, його подадуть на розгляд Комісії при Кабінеті Міністрів України з питань повернення майна релігійним організаціям. Олександр Лавринович нагадав, що зазначену Комісію створили у січні 2007 року. Основним завдання урядової Комісії є вивчення ситуації щодо повернення майна релігійним організаціям; аналіз суперечливих питань, які виникають під час повернення майна релігійним організаціям, та пошук можливих шляхів їх вирішення; вдосконалення правового регулювання відносин стосовно повернення майна релігійним організаціям. Міністр юстиції також нагадав, що 2002 року Парламентська асамблея Ради Європи рекомендувала Україні гарантувати релігійним інститутам, власність яких була націоналізована в минулому, реституцію цієї власності у визначений термін чи, якщо це неможливо, справедливу компенсацію.
www.minjust.gov.ua