Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.09.2007. ЄРУСАЛИМ. З нагоди 400-ліття міста Тульчина архієпископ Ионафан відправив жителям міста привітання зі Святої Землі

ЄРУСАЛИМ-ТУЛЬЧИН.
Шановні тульчинці, дорогі гості!
3 волі Божої, знаходячись нині разом з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України ВОЛОДИМИРОМ у святому Граді Єрусалимі, від усіх його Святинь, від Святого Гроба Господа нашого Ісуса Христа, на який перед Паскою чудесно сходить з Неба Благодатний Вогонь, від Гефсіманської усипальниці Божої Матері сердечно і з радістю вітаю вас із 400 — літтям славетного міста Тульчина — історичного і духовного центру Вінницької землі.
За благим задумом Божим чотириста років назад повстало на Поділлі наше місто. Славетне козацтво гетьмана Богдана Хмельницького, православне воїнство Олександра Суворова, герої і бійці Великої Вітчизняної Війни, відомі наші земляки — діячі культури, науки і Церкви — усі вони зібрали духовний скарб у книгу життя міста Тульчина. яким сьогодні пишається уся Україна.
Згадаймо сьогодні про них, аби милосердний Господь, який тримає у Своїх руках саму Вічність. упокоїв їхні безсмертні душі у Царстві Небесному! Пам’ять про них нехай навічно збережеться у наших серцях і молитвах!
Шановні друзі! 3 великою радістю передаю Вам сердечне привітання і духовне благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України ВОЛОДИМИРА, який народився на теренах Вінницької губернії, на Поділлі, і тепер ревно молиться біля Єрусалимських святинь за батьківщину, за Україну, за її народ і владу, за нашу рідну Православну Церкву!
Нехай же і в подальшому єднає нас єдина віра і єдина любов до рідного міста! Нехай всещедрий Господь благословить наше місто Тульчин і всю нашу Українську Родину миром, щастям, добробутом і подасть усім нам многі і благі літа!
3 любов’ю у Христі ІОНАФАН,
архієпископ Тульчинський і Брацлавський.

Святий Град Єрусалим,
15 вересня, 2007 рік