Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.09.2007. ЄРУСАЛИМ. У день Усікновення глави Іоанна Предтечі Митрополит Володимир звершив Божественну літургію на місці народження пророка

Сьогодні, 11 вересня, в рамках паломницького візиту до Єрусалима Предстоятель Української Православної Церкви відвідав Горненський жіночий монастир на честь ікони Божої Матері «Казанська». Цього дня Свята Церква молитовно згадує Усікновення чесної глави пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. У зв’язку з цим Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію в монастирському храмі на честь Всіх святих, що в землі Руській просіяли. Йому співслужили представники паломницької групи з України — архієреї та священнослужителі, а також клірики місцевих храмів. Під час Літургії Блаженніший Митрополит Володимир молився за Україну, її владу та народ, а також звернувся по присутніх із словами настанови; розповів про життя, проповідь та мученицьку кончину Іоанна Хрестителя. «У цей день ми не випадково служили саме тут, — відзначив Предстоятель під час бесіди з журналістами, — адже Горненська обитель розташована на тому місці, де мешкали батьки Предтечі Господнього — священик Захарія і Єлісавета. Тут і народився великий пророк». Насамкінець Блаженніший Владика оглянув територію монастиря. Ігуменя Георгія, настоятельниця обителі — розповіла про історію храму на честь Усіх святих, що в землі Руській просіяли. Місце під його будівництво було освячене 1910 року, але через революцію, Першу та Другу світові війни насельниці й священнослужителі так і не змогли повністю завершити будівництво.
«1997 року ми знову взялися за зведення цієї церкви. На сьогодні всі відновувальні роботи завершено, тож сестри обителі та численні віруючі чекають на освячення храмових стін…», — відзначила матінка Георгія.
orthodox.org.ua