Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.04.2007. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Затримано шахрая, який виманював у людей гроші начебто на будівництво храму

У Косові працівники міліції зацікавилися своєрідною волонтерською діяльністю 29-річного мешканця Чернівецької області. На пристойно одягнутого чоловіка звернули увагу через те, що той активно «набивався» в гості до помешкань громадян, закладів торгівлі та організацій з метою отримання коштів на будівництво церкви. Ближче знайомство і спілкування з подорожуючим підтвердило його мету. Щоправда, праведною її не назвеш. Не зважаючи на те, що чоловік має якісь «папери», які, на його думку, уповноважують чернівчанина долучитися до будівництва Божого храму, насправді вони виявилися саморобними. Правоохоронці звернулися з цього приводу до священиків і ті заперечили будь-який стосунок мешканця Чернівецької області до того, що в місті Переяслав-Хмельницький дійсно зводиться церква. Одне слово, молодий чоловік займався звичайним шахрайством, виманюючи кошти на власні потреби.
Настільки «переконливим» він був у виманюванні грошей зараз з’ясовується. Попри те достеменно встановлено, що в одному з відпочинкових комплексів невідомцеві офірували на «святу справу» 700 гривень. Не виключено, що нероба у такий спосіб направду мав непогані заробітки, адже приїжджав до Косова власною автомашиною. Зазвичай «волонтер» залишав автівку на стоянці, щоб не привертати зайву увагу довірливих і небайдужих до його місії громадян.
Як повідомили з Косівського райвідділу міліції, правоохоронці звернулися з додатковим запитом за місцем спорудження релігійної споруди з проханням повідомити, чи церква уповноважувала таких осіб, як затриманий в Косові, збирати кошти від її імені. До речі, торік за подібних обставин таки в Косові вже затримували одного «добродія», який «опікувався» збиранням пожертв на відновлення Божого храму. Прикметно, що в сусідньому Коломийському районі такий же пройдисвіт кілька днів тому, зловживаючи довірою 47-річної жінки, виманив у неї начебто на потреби церкви 100 євро. Міліція закликає довірливих людей бути обачними у ситуаціях, коли незнайомці «просять» на церкву.
ЦГЗ УМВС України в Івано-Франківській області