Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.12.2006. ПАРИЖ. У день святкування Введення у храм Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Володимир молився за Україну в Трьохсвятительській церкві Парижа

4 грудня Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію в Трьохсвятительському храмі столиці Франції. Йому співслужив намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, насельники обителі у священному сані, а також священослужителі міста.
У своїй проповіді Предстоятель Української Православної Церкви розповів про значення храму — як у житті Пресвятої Богородиці, так і для кожного окремого християнина.
«В акафістному піснеспіві Церква символічно називає Богоматір Зорею, яка провістила Сонце, тобто нашого Спасителя, Променем розумного Сонця, Світилом незаходимого Світла, оскільки Божа Матір просвіщає нас світлом Свого Сина, просвіщає усіма шляхами і засобами, — сказав зокрема Блаженніший Владика. — Згадаємо про один із них — святий храм. Тільки він гідний був стати Її оселею. Сама ж Богородиця є храмом у Храмі, його істинна Святая Святих, одухотворений Божий ківот. Поява Діви Марії у храмі знаменувала собою межу обох Завітів, Старого й Нового. Вона завершила перший і відкрила другий. Введенням у храм Богородиця закликає і нас усіх прийти до цієї святині. Як і Вона, ми повинні приносити в жертву свою молитву і любов».
Після закінчення богослужіння Архіпастир розповів віруючим парижанам про те, чим живе Українська Православна Церква сьогодні, які проблеми стоять перед нею; особливо присутні цікавилися міжконфесійною ситуацією в нашій країні, а також станом церковно-державних відносин.
Вони, у свою чергу, поділилися з гостями своїми враженнями від піснеспівів, які протягом декількох днів чули у виконанні хору Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Потім делегація на чолі з Блаженнішим Митрополитом Володимиром відвідала кафедральний собор міста Шарт. Паломники молилися біля шанованої святині — чесного омофору Пресвятої Богородиці.
А ввечері того ж дня чернечий хор Києво-Печерської Лаври під управлінням ієродиякона Геронтія (Борисевича) виступив перед шанувальниками церковного мистецтва з концертом богослужбових піснеспівів.
Сайт «Українська Православна Церква”