Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.12.2006. КИЇВ. Віктор Ющенко провів зустріч із єпископами Римо-католицької Церкви в Україні

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із єпископами Римо-католицької Церкви в Україні.
Однією із головних тем під час зустрічі були відносини держави і церков в Україні. Також йшлося про роль Римо-католицької Церкви в нашій державі.
Президент наголосив, що держава без виокремлення і з рівною шаною ставиться до усіх Церков, які дбають в Україні про моральне зміцнення, єдність і добро українських громадян. Віктор Ющенко переконаний, що співпраця держави та релігійних організацій є ключовою для духовного відродження нашого народу, а отже, вона повинна розвиватися сприятливим чином.
Глава держави наголосив, що Україна глибоко зацікавлена в розвитку загальноєвропейського діалогу толерантності і взаємної духовної підтримки. У цьому контексті Віктор Ющенко пригадав візит до України Папи Римського Івана Павла II, який мав виняткове значення для України як невід’ємної частки європейської духовної і культурної цивілізації.
Віктор Ющенко зазначив, що у червні цього року направив послання Святішому Отцеві Бенедикту XVI, в якому запросив його відвідати нашу державу.
Під час зустрічі були обговорені проблеми Римо-католицької Церкви в Україні та шляхи їх вирішення. Мова йшла, зокрема, про справи, пов’язані з поверненням релігійним організаціям колишнього майна, їхньою діяльністю в сфері освіти, благодійництва. Віктор Ющенко наголосив, що ці проблеми перебувають у його полі зору.
Участь у зустрічі взяли Кардинал Мар’ян Яворський, заступник Глави Секретаріату Президента України Іван Васюник, керівник Служби Секретаріату Президента України з питань збереження національного культурного надбання Ігор Ліховий.
Прес-служба Президента України