Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.10.2006. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав учасників Міжнародного фестивалю православного кіно і літератури «Покров — 2006»

У вітальному слові Предстоятель Української Православної Церкви , зокрема, зазначив: «Дорогі брати й сестри, організатори, учасники й гості IV-го Міжнародного фестивалю православного кіно й літератури «Покров — 2006». Щиро вітаю вас з початком цього представницького форуму, що зібрав у древньому Києві сотні режисерів, сценаристів і журналістів, які за нинішніх нелегких умов творять сучасне православне кіно. Розумію, як нелегко створювати християнські фільми й телепередачі сьогодні, коли потрібна особлива мужність, аби протистояти спокусам розділень і розмиванню моральних підвалин. Нелегко добиватися й того, щоб їх побачили мільйони глядачів, адже, на жаль, достоїнства плодів культурної творчості в наші дні найчастіше вимірюються їхньою здатністю за будь-яку ціну забезпечити матеріальну вигоду.
Сподіваюся, що православним працівником кіно вдасться знаходити такі теми для нових православних фільмів, які змогли б захопити сучасного глядача. Сподіваюся й на те, що їхня якість відповідатиме важливості поставлених перед нами завдань.
Ми не повинні поступатися православними позиціями, не повинні капітулювати перед кон’юнктурними вимогами масової культури. І водночас нам варто створювати такі християнські фільми, щоб вони були зрозумілими не тільки воцерковленим людям, але й тим, хто поки що не вкорінився в істинах Отцівської Віри.
Вам дано високе право бути почутими й побаченими. Вам дана неоціненна можливість створювати кіно, що говоритиме про головне у житті будь-якої людини. На вас лежить величезна відповідальність за кожне слово і кожен кадр, які відображають суть і зміст православ’я. І водночас радісні турботи, оскільки ви служите Церкві й людям, які уповають на спасіння і милість Божу.
Закликаю Боже благословення на вашу працю й добрі починання».
Участникам фестиваля прислал приветственное слово и спикер парламента Александр Мороз: «В цьому фестивалі задіяні талановиті митці, зокрема режисери та тележурналісти. Активно працюючі на ниві місіонерських проповідей, пропагуючі високі моральні цінності вони роблять значний внесок в духовне збагачення нашого сучасного суспільства».