Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Постанова Верховної Ради “Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення прав громадян на свободу совісті”

Постанова Верховної Ради “Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення прав громадян на свободу совісті”

Заслухавши та обговоривши звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення прав громадян на свободу совісті Верховна Рада України постановляє :
Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів прав громадян на свободу совісті (далі Тимчасова слідча комісія) взяти до відома.
Визначити наявність випадків порушення посадовими особами місцевих органів виконавчої влади чинного законодавства України в процесі вирішення питань, пов’язаних із передачею культових будівель та майна релігійним громадам, що спричиняє загострення міжконфесійних відносин.
Рекомендувати Президенту України звільнити з займаної посади голову Рівненської обласної державної адміністрації Червонія В.М. у зв’язку з системним порушенням ним Конституції України і законів України про права громадян на свободу совісті.
Рекомендувати Президенту України притягти до відповідальності голову Тернопільської обласної державної адміністрації Стойка І. М. та голову Шумської районної державної адміністрації Тернопільської області у зв’язку з порушення ними Конституції України і законів України.
Тимчасовій слідчій комісії передати матеріали розслідування до Генеральної прокуратори України для вирішення питання про притягнення до відповідальності посадових осіб, дії яких призвели до порушень права громадян на свободу совісті.
Запропонувати Генеральній прокураторі України:
здійснити перевірку фактів, представлених Тимчасовою слідчою комісією;
посилити нагляд за дотриманням законодавства України щодо свободи совісті та діяльності релігійних громад.
Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Тимчасову комісію, повноваження якої продовжити до реалізації зазначених у постанові заходів. Голова Верховної Ради України В. Литвин