Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.05.2005. ВІННИЦЯ. В день пам’яті Святителя Миколая митрополит Макарій відслужив літургію у храмі на честь святого у м. Жмеринці

У свій черговий приїзд до Жмеринки керуючий Вінницькою єпархією митрополит Макарій побачив приведені у належний стан будівлю храму і прилеглу територію. В церкві владика відзначив гарні кіоти з іконами і прекрасний новий іконостас. Ознайомлення митрополита Макарія зі станом храму і ходом ремонтно-реставраційних робіт відбулося після богослужіння, яке владика в співслужінні місцевого і вінницького духовенства здійснив тут у неділю, в день пам’яті Святителя Миколая. Владика подякував отцю благочинному за труди во славу Божу і закликав благословення Святителя Миколая на всіх, хто доклав своїх зусиль для відродження святині.
Бувша полкова церква на честь святителя Миколая, до побудови у Жмеринці Свято-Олександро-Невського собору, була найбільшим храмом у місті, але за роки безбожної влади перетворилася на руїни. За роки української незалежності, стараннями благочинного Жмеринського округу протоієрея Іоанна Луканова і за допомогою меценатів та представників місцевої влади, почалось відродження цього храму.
Прес-служба Вінницької єпархії