Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.04.2005. КИЕВ. Научный консультант Президента Украины по религиозным вопросам А. Саган обвинялся парламентариями в лоббизме тоталитарной секты «Церковь Сайентологии»

Об этой сообщает аналитический еженедельник «Комментарии» (№15 от 18.04.2005). Хотя известно, что Александр Саган, как и научные автеисты из «гнезда Анатолия Колодного» является апологетом отлученного от Церкви Михаила Денисенко (Филарета) и посвятил свою жизнь борьбе с Православной Церковью в Украине. Впрочем, одно другому, очевидно, не мешает, и «протаскивание» тоталитарных сект в Украины является все той же борьбой с исторической верой своего народа. Ниже приводим депутатское обращение к тогдашнему Генпркурору Украины по поводу попытки регистрации сайентологов, в котором фигурирует и А. Саган.

Генеральному прокурору України
Васильєву Геннадію Андрійовичу

Депутатське звернення

щодо процесу реєстрації релігійної організації “Церква Саєнтології” у місті Києві

Шановний Геннадію Андрійовичу!

У міській адміністрації м. Києва намагаються одержати офіційну реєстрацію представники громади “Церква Саєнтології”. Протягом всього свого існування “Церква Саєнтології” постійно звинувачувалася світовим співтовариством у порушенні прав людини, релігійних свобод, у шахрайстві. Ця потужна міжнародна структура повсякчас знаходиться в полі зору правоохоронних органів Франції, Німеччини, Греції, оскільки багато хто з її лідерів, прикриваючись релігійним статусом, проводять незаконну діяльність з елементами економічної злочинності та психічного терору по відношенню до своїх членів. У вищезазначених, та багатьох інших країнах світу, прийняті закони, які суттєво (аж до заборони) обмежують функціонування цього культу.
Аналітичний вісник Державної Думи РФ «О национальной угрозе России со стороны деструктивных религиозных организаций» за 1996 р. зазначає: «Секта представляет опасность для личности, семьи и общества. По служебным материалам МВД России, «Церковь Саентологии» является одной из разновидностей сатанистских сект, имеющих явно криминогенную направленность и активно применяющих психотропные вещества в целях получения управляемого типа личности у своих адептов”.
Існують також висновки авторитетної української громадської организації «Союз захисту сімї та особистості» — члена Європейської Федерації Центрів по Дослідженню та Інформації по Сектантству, котра здійснює свою діяльність в царині захисту прав людини, надання психологічної та юридичної допомоги людям, що були піддані психологічному насильству з боку організацій тоталітарного та деструктивного напрямку. На думку даної правозахисної структури “вчення цієї организації, її методи, представляють загрозу для життя та здоровя людей, а методи вербування здійснюються за допомогою обману та психологічної манипуляції. Судами багатьох держав засновник даної организації Л.Рон Хаббард був визнаний злочинцем, а в деяких країнах був оголошений персоною нон-грата. Наприклад, в 1978 р. у Франції Л.Рон Хаббард був засуджений до чотирирічного увязнення та грошового штрафу за шахрайство, але не був покараний, оскільки втік з країни.Сама організація підпадає під визначення комерційного, але аж ніяк не релігійного культу, діяльність котрого має тоталітарний характер, викликає занепокоєння і представляє загрозу для особистості, держави та суспільства в цілому. Реєстрацію її в якості релігійної організації ми разцінюємо як спробу незаконного отримання нею податкових пільг для своєї діяльності.”
Найбільш потужний саєнтологічний центр на сьогодні діє в м.Харкові. Він називається Гуманітарний центр Хабарда. За визначенням деяких фахівців, загальна сума прибутків зазначеної структури за надання т.зв. саєнтологічних послуг (релігійні семінари, вивчення робіт Хабарда, сповідь, тощо) становить більш ніж 219000 гривень на рік. Незважаючи на великі прибутки, керівники центру звітують у податкову адміністрацію про відсутність будь-яких фінансових надходжень.
Проповідницьку діяльність на території України здійснювали закордонні функціонери (гр. Швеції А.Хаджан, гр. РФ В.Кокура), що є порушенням ст. 24 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”.
За вказівкою керівників закордонного клерикального центру, лідери київського осередку саєнтологів почали процес реєстрації в Україні. Їх інтереси лобіюють співробітники Інституту Філософії НАН України (А.Колодний, Л.Філіпович, О.Саган, В.Єленський), які підготували позитивний висновок щодо віровчення “Церкви саєнтології”.
Настійливо просимо Вас вжити дієвих заходів щодо припинення протиправної діяльності функціонерів “Церкви Саєнтології” в Україні та посадових осіб, що їх підтримують, і не допустити її легалізації в нашій державі.

З повагою
Голуб О.В.
Алєксєєв І.В.