Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.03.2005. ВІННИЦЯ. Єпархіальне управління спільно з міським соціальним центром провело зустріч зі студентами Вінницького державного педагогічного університету.

Темою зустрічі зі студентами факультету філології і журналістики, організованої Вінницьким міським центром соціальної служби для сім’ї, дітей і молоді, стали “проблемні сім’ї” і дуже болюча на сьогоднішній день проблема абортів, особливо серед молоді. Під час обговорення прозвучала цифра — 250 тисяч абортів – саме стільки ненароджених дітей на Україні було вбито матерями за допомогою лікарів у 2004 році. На 100 народжених приходиться 92 аборти. Ці слова прозвучали з вуст дітей – учнів вінницької школи №6, які займаються у гендерній студії. Вони продемонстрували глядачам новий вид донесення інформації про цю соціальну проблему – гендерний театр.


У зустрічі взяв участь представник Вінницької єпархії, керівник міського Союзу православних медиків, лікар за фахом, ієрей Володимир Тютенко, який поспілкувався з молоддю та відповів на їхні запитання. Після виступу священика був продемонстрований фільм “Не убий”, в якому молоді люди змогли наглядно побачити до яких жахливих наслідків призводить аборт.


Наприкінці зустрічі студенти вінницьких вузів, члени обласної громадської організації «Школа рівних можливостей» показали ще одну театральну постановку, в якій піднімалися питання відносин у сім’ї між чоловіком, жінкою та дітьми.


Представники єпархії та міського соціального центру домовилися, що у майбутньому їхня співпраця буде продовжуватись і матиме постійний характер. Митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Макарій оцінив співпрацю, як корисну і необхідну, передав працівникам соціального центру своє архіпастирське благословення.


 


Прес-служба Вінницької єпархії