Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.03.2005. МОСКВА. Святійший Патріарх Алексій прийняв делегацію Всеукраїнської громадської організації «Українське реєстрове козацтво»

У Патріаршій резиденції на Чистому провулку Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Алексій II прийняв делегацію Всеукраїнської громадської організації «Українське реєстрове козацтво». У зустрічі взяв участь гетьман УРК А.Шевченко, головний отаман УРК М.Паньков, начальник штабу УРК В.А.Михеєв, генеральний суддя УРК И.А.Козловський, командувач Східноукраїнським округом УРК Н.Мазепа.
У ході зустрічі обговорювалися проблеми Православної Церкви на Україні, а також питання про дружбу між православними народами України та Росії.
У знак синівської пошани до Предстоятеля Руської Православної Церкви козаки вручили Його Святійшеству кришталеву булаву і Срібний хрест Українського реєстрового козацтва. Звертаючись до гостей, Патріарх сказав: «Я сердечно дякую вам за вручення кришталевої булави й про нагородження Срібним козацьким хрестом. Мені особливо приємно, що грамота про нагородження була зачитана і на російській, й на українській мовах. Тішуся, що керівництво Реєстрового козацтва України прибуло до Москви. Дякую вам за те, що мої скромні труди зі зміцнення духовності, моральності й відродження Святого Православ’я знаходять таку високу оцінку.
Звісно, внесок відродження духовних традицій наших православних народів внесено не мною одним, але всієї Церквою, її ієрархами, священнослужителями, чернецтвом і мирянами, які у найрізноманітніших місцях вершать щодня справу духовного відродження народу.
Те, що відроджується козацтво, – це теж ознака повернення до традиційних духовних і моральних начал, бо однією з основних засад, за якою жило козацтво, було утвердження православної віри.
Дякую вам за підтримку, яку ви надаєте Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру і Українській Православній Церкві. Я бажаю, щоб православна віра з вашою допомогою укріплялась надалі, і дедалі більше і більше людей знаходили дорогу до храму, бо у цьому запорука майбутнього наших братніх країн –України та Росії. Духовно-моральні основи Християнства повинні знову повернутися у наше життя.
Протягом семи пореволюційний десятиліть намагалися витравити віру з людської свідомості, але вона збереглася. І ми вдячні Богу за те, що багато сьогодні знову знаходять віру, знаходять свою дорогу до храму і повертаються до Христової віри».
Седмица.Ру/Прес-служба УПЦ