Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.03.2005. ЛЬВІВ. Керівник відділу у справах релігій облдержадміністрації визнав випадки ворожого ставлення певних осіб у місцевих органах влади до потреб УПЦ

За даними на початок 2005 року, які оприлюднив керівник відділу у справах релігій Львівської облдержадміністрації Роман Кураш, на Львівщині діє понад 10% релігійних організацій України.
Станом на 1 січня 2005 року в області зареєстровано 2818 релігійних організацій, які представляють 31 конфесійний напрямок. Специфіка Львівської області, за словами Р. Кураша, не тільки у великій кількості релігійних громад, але й у численних проблемах з цього приводу.
„Далеко не завжди релігійні громади знаходять розуміння і підтримку у своїй діяльності з боку органів місцевого самоврядування”, — зазначив начальник відділу у справах релігій. Він назвав, як приклад, звертання вірних УПЦ до вищих органів влади України зі скаргами на позицію львівського міського депутатського корпусу щодо виділення цій Церкві ділянки під будівництво храму у місті Львові. За його словами, є також інші конкретні випадки несприйняття або навіть ворожого ставлення певних осіб у місцевих органах влади до потреб конкретних релігійних конфесій та факти втручання представників органів місцевого самоврядування у внутрішньоцерковні справи. „Але такі проблеми є поодинокі, швидше як винятки, а не правила”, — сказав Р. Кураш.

RISU/Прес-служба УПЦ