Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.03.2005. ВІННИЦЯ. Єпархіальне управління спільно з ВО “Держава” влаштувало святкування масляниці для мешканців будинку престарілих

На маслянці до обласного будинку-інтернату геріатричного типу, що у м. Вінниці, завітав дитячий хор Свято-Преображенського кафедрального собору п.к. Наталії Кременюк. Діти порадували мешканців будинку духовними і світськими піснеспівами, псалмами, які так люблять старенькі, і народними піснями. Під час концерту хор також вперше виконав нові твори – псалми царя Давида у перекладі Т.Г. Шевченка на музику вінницького композитора В. Синіцина.
Крім духовної їжі, хористи принесли стареньким смачні подарунки — традиційні млинці із сиром, виготовлені самими дітьми за допомогою їхніх батьків. Ніхто з майже трьохсот мешканців будинку-інтернату не був обділений. Після концерту діти рознесли млинці і до тих кімнат, де живуть хворі і інваліди, які не можуть рухатися самостійно. Як зазначив представник єпархіального управління диякон Владислав Демченко, сьогоднішнє свято, влаштоване дітьми не відбулося б без матеріальної підтримки обласної організації ВО “Держава”, яка надала допомогу у придбанні продуктів для святкування маслянці. Представники ВО “Держава” також вручили настоятелю місцевого храму на честь ікони Пресвятої Богородиці “Скоропослушниці” ієрею Іллі Лаврененко велику ікону Божої Матері “Державної”, а всім присутнім роздали свіжі номери “Православної газети”. О. Ілля від імені всіх мешканців будинку та від його директора В.Вольського висловив подяку організаторам концерту та особисто митрополитові Вінницькому і Могилів-Подільському Макарію, з благословення якого і відбувався цей благодійний захід.
Прес-служба Вінницької єпархії.